Toidutööstused avasid huvilistele oma uksed

Aitasime Toiduliidul korraldada koostöös maaeluministeeriumiga esmakordse üle-eestilise avatud toidutööstuste nädala. Oma uksed avasid huvilistele 18 piima-, pagari-, joogi-, kala-, valmistoidu-, jäätise- ja kondiitritööstust.

Avatud toidutööstuste nädal sai avapaugu Tallinnas Leiburi tootmishoones, kus koolilapsed koos suuremate toidutööstuste juhtidega valmistasid tippkoka Inga Paenurme juhendamisel Eesti unistuste võileibasid. Nädala jooksul toimus üle 80 ekskursiooni toidutööstustesse.

Juba teist aastat korraldasime ka toidutööstuste südamega tegija valimise, mille eesmärk on tunnustada ja tänada neid inimesi, tänu kellele on Eesti toit meid kodupoes igapäevaselt ootamas. Võitja selgus Facebooki ja Toiduliidu juhtkogu hääletuse tulemusel. Tänavu pälvis tiitli Saaremaa Lihatööstusest peatehnoloog Malle Mägi, kes on lihatööstuses töötanud üle 36 aasta.

Avatud tööstuste nädala raames kutsusime kokku ka majandusajakirjanikud, et rääkida erinevate sektorite käekäigust ning prognoosida, milliseks kujuneb järgmine aasta. Pressikonverentsil said sõna Valio Eesti juhatuse esimees Maido Solovjov, Leiburi juhatuse esimees Asso Lankots, Atria Eesti juhatuse esimees Olle Horm ning Olvi grupi (A le Coq) arendusdirektor Peep Akkel. Toidutööstusest tervikuna tegi ülevaate Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Kampaania sai tervikuna väga laialdase tähelepanu meedias ning kogu enam kui 130 kajastust.

Uudised