Tootjad hakkavad piirama suhkru sisaldust 

Tõime Toiduliiduga kokku Eesti toidu- ja joogitootjad ning võtmemeedia, et tutvustada suhkru vähendamise hea tahte lepet, millega on lisaks Toiduliidule liitunud üksteist Eesti toiduainetootjat. 

Hea tahte leppega piiratakse toodetes lisatud suhkrute hulka 2020. aastaks kümme protsenti ning 2025. aastaks 15 protsenti võrreldes 2015. aastaga. Sellega täidavad tootjad nii Maailma Terviseorganisatsiooni kui ka Euroopa Komisjoni seatud eesmärgid.

Hea tahte leppe tutvustamisel Vabamus esines lisaks Toiduliidu juhile Sirje Potisepale ettekandega ka TalTechi lõhna- ja maitseteadlane Kristel Vene, kes rääkis lähemalt suhkru rollist toidu maitse kujundamisel ning inimese organismi harjumisest erinevate maitsetega. Esitlustele järgnenud vastuvõtul said külalised lasta hea maitsta Eesti toidutootjate sortimendil, mille suhkrusisaldus järgnevate aastate jooksul tublilt langema hakkab. 

Vaata "Aktuaalse kaamera" uudislõiku siit


Uudised